חידת האדם; על הספה עם רודולף שטיינר / פודקאסט

פרק 20 בסדרת הפודקאסטים "חידת האדם" של בית "אדם-עולם". בפרק זה אני משוחחת עם נועם שרון על משנתו הפילוסופית פורצת הדרך של רודולף שטיינר, על הסיבות לחוסר ההיכרות עם משנה זו ועל התרומה האפשרית שלה לחשיבה על טיפול נפשי.

ד"ר טלי סלע

מטפלת ביוגרפית מוסמכת, בעלת תואר דוקטור לפרשנות ותרבות מאוניברסיטת בר-אילן. עוסקת בטיפול פרטני וזוגי בגישה שמשלבת בין תמונת האדם והפילוסופיה האחדותית של רודולף שטיינר לבין החשיבה הפסיכודינמית. כותבת ומלמדת במסגרות שונות.

מאמרים נוספים

התבוננות ביוגרפית כמדע; חקירת ישותו היחידנית של אדם דרך סיפור חייו

בהתבסס על האפיסטמולוגיה למדעי האדם שמבססת משנתו הפילוסופית של שטיינר, מציע מאמר זה אפשרות לראות בתהליך של התבוננות ביוגרפית – התבוננותו של אדם על סיפור חייו – פרקטיקה של חקירה מדעית. עניינה של חקירה זו איננו ניסוחן של הכללות ומסקנות שתהיינה תקפות גם במקרים נוספים, להפך: חקירה כזו חותרת להגיע להבנתה של תופעה יחידנית – אדם מסוים על יחידותו, ייחודו ומיוחדותו. תוך עיון במושג ה"אני" שמעצבת הגותו האנתרופוסופית של שטיינר, מציג המאמר את האפשרויות והסכנות הכרוכות בפרקטיקה זו.
המאמר פורסם בכרך "ביוגרפיות 2021" של המגזין "אדם-עולם"

קרא עוד

ביוגרפיה; התפתחות וריפוי: 6. "מהותו ושליחותו של הטיפול הביוגרפי קשורות בחיפוש אחר מימוש האנושיות"; ריאיון עם מרגלי מת'יוס, ממייסדות ההכשרה למטפלים ביוגרפים באנגליה  

מאמר שישי במסגרת המדור "ביוגרפיה; התפתחות וריפוי" שכתבתי במגזין "אדם-עולם" בשנים 2012-2014.
המאמר האחרון במדור הינו ראיון שערכתי עם מרגלי מת'יוס – מחלוצות תחום הטיפול הביוגרפי ומי שעמדה בראש ההכשרה בה למדתי.
שוחחתי עם מרגלי על מהותה וייחודה של התפיסה הטיפולית הביוגרפית, ושמעתי ממנה על התפתחות התחום ועל הקשר האישי שלה אליו.

קרא עוד

"חפש בתוך עצמך ותמצא את העולם"; "טעימות" מדיאלוג מחקרי בין משנתו של רודולף שטיינר לבין הפסיכואנליזה: א. חשיבה ביוגרפית ותרומתה לשדה הטיפולי

מאמר זה מציג בקצרה את "החשיבה הביוגרפית" כהיבט אחד של הדיאלוג המחקרי שיצרתי בעבודת הדוקטורט שלי בין משנתו של שטיינר לבין הפסיכואנליזה.
"חשיבה ביוגרפית" הינו מושג שטבעתי כדי לציין את החשיבה והשפה הייחודית שמעצבת משנתו של שטיינר ביחס לחיים האנושיים; המאמר מתאר את ייחודה של שפה זו ואת חשיבותה עבור המעשה הטיפולי.
המאמר נכתב ביולי 2022.

קרא עוד

Toward Imagination: A Dialogue between Rudolf Steiner’s Conceptualization of the “I” and the Psychoanalytic Process

מאמר זה מבוסס על הרצאה שנתתי ביוני 2019 בכנס Imagining with Eyes Wide Open: Relational Journeys של IARPP – האיגוד הבינלאומי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותיות.
המאמר מתאר את האופן בו מתפקד בהגותו של שטיינר המושג "imagination" – כצורת הכרה שמאפשרת מגע עם ממדי המהות של העולם ושל העצמי.
תוך דיאלוג עם מאמרו הידוע של פיליפ ברומברג (2013), "Hidden in Plain Sight: Thoughts on Imagination and the Lived Unconscious", מתאר המאמר את תרומתו האפשרית של מושג זה לחשיבה טיפולית.

קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן